Emoji 🎃 - Lyktgubbe

🎃

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🎃

Denna emoji föreställer en typisk lyktgubbe, eller som den kallas på engelska "Jack-O-Lantern". Alltså en sådan pumpa som man karvar så att den liknar ett ansikte, och sedan ställer en lampa inuti. Dessa är väldigt vanliga runt Halloween, framför allt i USA, och är därför en av de vanligaste symbolerna som folk förknippar med Halloween.


Info om emoji lyktgubbe

Här kan du läsa mer om emojin 🎃. Emojin lyktgubbe hör till den interna emojigruppen Halloween.  Den huvudgrupp som emojin lyktgubbe hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just lyktgubbe finns det dock inte några varianter till.


Emoji lyktgubbe på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Jack-o-lantern
🇳🇴 Norska: Halloween-lykt
🇩🇰 Danska: Græskarmand
🇫🇮 Finska: Kurpitsalyhty


Kopiera och använd emoji 🎃

Om du vill kopiera emojin lyktgubbe för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F383

HTML-kod:   🎃


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"