Emoji 😐 - Neutralt ansikte

😐

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😐

Ett gult ansikte med enkla öppna ögon och en platt stängd mun. Används ofta för att förmedla en neutral ståndpunkt, eller i vissa fall även mild irritation eller som markering att man inte finner det som just sades särskilt roligt.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji neutralt ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😐. Den huvudgrupp som emojin neutralt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just neutralt ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji neutralt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Neutral Face
🇳🇴 Norska: Nøytralt ansikt
🇩🇰 Danska: Neutralt ansigt
🇫🇮 Finska: Neutraalit kasvot


Kopiera och använd emoji 😐

Om du vill kopiera emojin neutralt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F610

HTML-kod:   😐


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"