Emoji 🤪 - Tokigt ansikte

🤪

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤪

Denna emoji skall föreställa någon som gör ett roligt ansikte. Med det stora smilet och den utstickande tungan (på de flesta plattformar), ackompanjerat av de olika stora vita ögonen med blicken åt olika håll, ger emojin verkligen uttryck för att vara tokig!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2017 som en del av Emoji 5.0.

Info om emoji tokigt ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🤪. Den huvudgrupp som emojin tokigt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 448 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just tokigt ansikte finns det dock inte några varianter till.

Emoji tokigt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Zany Face
🇳🇴 Norska: Ansikt som skjærer grimaser
🇩🇰 Danska: Fjoget ansigt
🇫🇮 Finska: Hassuttelevat kasvot

Kopiera och använd emoji 🤪

Om du vill kopiera emojin tokigt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F92A

HTML-kod:   🤪

Andra emojis i gruppen "smileys och människor"