Emoji 🤞 - Korsade fingrar

🤞

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🤞

Denna emoji föreställer korsade fingrar, där det är pekfingret och långfingret som har korsats. Används framför som en gest för att försöka frambringa tur, eller för att visa sin förhoppning om att någonting skall lyckas. Men kan ibland även användas när man lovar någonting som man vet att man inte kommer att kunna hålla.


Andra varianter av emoji "korsade fingrar"

Korsade fingrar är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

🤞🏻
Korsade fingrar, ljus hudfärg
🤞🏼
Korsade fingrar, beige hudfärg
🤞🏽
Korsade fingrar, ljusbrun hudfärg
🤞🏾
Korsade fingrar, mörkbrun hudfärg
🤞🏿
Korsade fingrar, mörk hudfärg

Info om emoji korsade fingrar

Här kan du läsa mer om emojin 🤞. Emojin korsade fingrar hör till den interna emojigruppen Saint Patricks Day.  Den huvudgrupp som emojin korsade fingrar hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just korsade fingrar finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji korsade fingrar på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Crossed fingers
🇳🇴 Norska: Kryssede fingre
🇩🇰 Danska: Krydser fingre
🇫🇮 Finska: Sormet ristissä


Kopiera och använd emoji 🤞

Om du vill kopiera emojin korsade fingrar för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F91E

HTML-kod:   🤞


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"