Denna sida innehåller annonslänkar till Emojisar, Partykungen, Bluebox och Buttericks
 

Emojis till Eid al-fitr 2022

Här hittar du emojis förknippade med den islamiska högtiden eid al-fitr. Eid al-fitr 2022 börjar på kvällen måndagen den 2 maj och slutar på kvällen tisdagen den 3 maj (ungefärliga datum). Vi har sammanställt en lång lista med enskilda emojis kopplade till eid, som du inte får missa. Vi har även gjort det busenkelt att kopiera emojis, det är bara att klicka på antingen en emojikombination eller en emoji, så kommer den att hamna i ditt urklipp och det är sedan bara att klistra in var som helst!

Alla eid-emojis

Här nedanför hittar du en stor uppsättning emojis som på ett eller annat sätt kan förknippas med eid.

Klicka på en emoji för att kopiera den

🙇‍♀️
🙇‍♂️
🦋
🌙
🍧
🍨
🍦
🧁
🍰
🍭
🍬
🍩
🍪
🕌
🕋
📿
📖
حلال

Eid - fastans avslutande

Eid al-fitr är en muslimsk högtid där man firar avslutandet av den islamiska fastemånaden ramadan. Eid al-fitr kallas ofta enbar för eid, vilket löst översatt betyder en återkommande lycka eller festglädje. Firandet under eid brukar pågå i upp till tre eller fyra dagar, men det är den första dagen som är den absolut viktigaste. Även om eid i grunden är en djupt religiös högtid firas den ändå av muslimer som inte är aktivt troende, samt även av icke-muslimer i länder där statsreligionen är islam. I Turkiet kallas t.ex. eid ibland sötsakernas fest.

Firandet kring eid al-fitr börjar vid soluppgången, när nymånen har siktats under den första dagen i den tionde månaden efter ramadan. Den tidpunkt då detta infaller varierar dock på grund av att den muslimska kalendern är en månkalender. Muslimer som hälsar på varandra under eid säger ofta, eid mubarak, vilket ungefär betyder välsignad eid.