Emoji Födelsedagstårta

🎂

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji födelsedagstårta

Här hittar du emojin födelsedagstårta avbildad i stor storlek. Emojin födelsedagstårta hör till den interna emojigruppen Födelsedag.  Den huvudgrupp som emojin födelsedagstårta hör till är Mat och dryck, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 105 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just födelsedagstårta finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder 🎂 på Snapchat?

När en födelsedagstårta uppenbarar sig på Snapchat betyder detta att personen fyller år idag, men emojin visas enbart om personen har "Birthday Party"-inställningen aktiverad i sina inställningar.

Emoji födelsedagstårta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin födelsedagstårta heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Birthday cake
🇳🇴 Norska: Fødselsdagskake
🇩🇰 Danska: Fødselsdagskage
🇫🇮 Finska: Syntymäpäiväkakku

Kopiera och använd emoji födelsedagstårta

Om du vill kopiera emojin födelsedagstårta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji födelsedagstårta kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji födelsedagstårta

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F382

HTML-kod:   🎂

Andra emojis i gruppen "mat och dryck"