Emoji 🥛 - Mjölkglas

🥛

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🥛

Denna emoji föreställer ett stort glas mjölk, rent generellt sett kan man anta att det kommer från en ko eller något annat nötkreatur, men glaset kan även symbolisera annan slags mjölk som t.ex. havremjölk eller sojamjölk. På vissa plattformar visas glaset halvfullt, men på de flesta är glaset helt fullt.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2016 som en del av Emoji 3.0.

Vad betyder 🥛 som politisk symbol?

Har du någon gång funderat på vad mjölkglaset betyder bland folk som diskuterar politik? I politiska sammanhang har mjölkglaset 🥛 blivit en symbol bland högerextrema, där man menar att förmågan att kunna dricka mjölk ses som ett tecken på påstådd överlägsenhet, eftersom laktosintolerans generellt sett är mindre vanligt i västeuropa.


Statistik för emoji 🥛

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🥛 ("mjölkglas"), ligger på plats 779 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🥛 är januari, senast hade den ungefär 40 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är november. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🥛.


Info om emoji mjölkglas

Här kan du läsa mer om emojin 🥛. Emojin mjölkglas hör till den interna emojigruppen Påsk.  Den huvudgrupp som emojin mjölkglas hör till är Mat och dryck, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just mjölkglas finns det dock inte några varianter till.


Emoji mjölkglas på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Glass of milk
🇳🇴 Norska: Glass med melk
🇩🇰 Danska: Glas mælk
🇫🇮 Finska: Maitolasi


Kopiera och använd emoji 🥛

Om du vill kopiera emojin mjölkglas för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F95B

HTML-kod:   🥛


Andra emojis i gruppen "mat och dryck"