Emoji 🍆 - Aubergine

🍆

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🍆

Den kan ha en annan betydelse än vad du tror! Även om emojin till största del enbart symboliserar en aubergine, eller äggplanta, så kan den ha en helt annan betydelse i andra sammanhang. Ibland när emojin används betyder den även penis! Anledningen till varför just aubergin-emojin ofta får symbolisera penis är troligen för att den till utseendet har mer gemensamt med en penis än t.ex. banan-emojin eller morots-emojin.

Det är även vanligt att aubergine-emojin paras ihop med andra emojis, vilket då skall symbolisera olika saker beroende på vad den paras ihop med. Om den t.ex. paras ihop med en mun-emoji (🍆😲) skall detta ha betydelsen oralsex, om den istället paras ihop med en persiko-emojin (🍆🍑) betyder denna kombination sex, om den paras ihop med svett-emojin (🍆💦) så skall detta betyda..ja, precis. 🤭


Statistik för emoji 🍆

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🍆 ("aubergine"), ligger på plats 45 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🍆 är november, senast hade den ungefär 800 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är december. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🍆.


Info om emoji aubergine

Här kan du läsa mer om emojin 🍆. Den huvudgrupp som emojin aubergine hör till är Mat och dryck, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just aubergine finns det dock inte några varianter till.


Emoji aubergine på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Aubergine
🇳🇴 Norska: Aubergine
🇩🇰 Danska: Aubergine
🇫🇮 Finska: Munakoiso


Kopiera och använd emoji 🍆

Om du vill kopiera emojin aubergine för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F346

HTML-kod:   🍆


Andra emojis i gruppen "mat och dryck"