Emoji 🍾 - Flaska med smällande kork

🍾

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🍾

Betydelsen för denna emoji kan man lista ut genom att som startpunkt kolla på dess namn, som är flaska med smällande kork. Man kan även få ledtrådar genom att kolla på dess engelska originalnamn, som är bottle with popping cork.


Info om emoji flaska med smällande kork

Här kan du läsa mer om emojin 🍾. Emojin flaska med smällande kork hör till de interna emojigrupperna Examen och studenten, Bröllop, Nationaldagen, Sista april, Nyårsafton, Norges nationaldag (17 maj), Danmarks grundlagsdag.  Den huvudgrupp som emojin flaska med smällande kork hör till är Mat och dryck, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 127 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just flaska med smällande kork finns det dock inte några varianter till.


Emoji flaska med smällande kork på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Bottle with popping cork
🇳🇴 Norska: Flaske med kork som spretter
🇩🇰 Danska: Flaske med prop, der springer
🇫🇮 Finska: Pullo, jonka korkki poksahtaa


Kopiera och använd emoji 🍾

Om du vill kopiera emojin flaska med smällande kork för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F37E

HTML-kod:   🍾


Andra emojis i gruppen "mat och dryck"