Emoji Risboll

🍙

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji risboll

Här hittar du emojin risboll avbildad i stor storlek. Den huvudgrupp som emojin risboll hör till är Mat och dryck, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 105 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just risboll finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder 🍙?

Risbollen, eller onigiri som den heter på japanska, är en typisk maträtt som är extremt vanlig att äta som mellanmål i Japan, den kan nästan jämföras med den svenska smörgåsen. Risbollen består i huvudsak av ris, men i mitten av risbollen brukar man ha någon form av smaksättare som t.ex. flingad lax eller ett konserverat plommon. Runt riset har man sedan torkat sjögräs, på japanska nori, vilket är av samma typ som används för att göra sushi-rullar. Det finns till och med speciella trekantiga matlådor i Japan, som är anpassade för att kunna ta med sig just en risboll till skolan eller jobbet.

Emoji risboll på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin risboll heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Rice ball
🇳🇴 Norska: Risball
🇩🇰 Danska: Riskugle
🇫🇮 Finska: Riisipallo

Kopiera och använd emoji risboll

Om du vill kopiera emojin risboll för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji risboll kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji risboll

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F359

HTML-kod:   🍙

Andra emojis i gruppen "mat och dryck"