Emoji 🍙 - Risboll

🍙

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🍙

Risbollen, eller onigiri som den heter på japanska, är en typisk maträtt som är extremt vanlig att äta som mellanmål i Japan, den kan nästan jämföras med den svenska smörgåsen. Risbollen består i huvudsak av ris, men i mitten av risbollen brukar man ha någon form av smaksättare som t.ex. flingad lax eller ett konserverat plommon. Runt riset har man sedan torkat sjögräs, på japanska nori, vilket är av samma typ som används för att göra sushi-rullar. Det finns till och med speciella trekantiga matlådor i Japan, som är anpassade för att kunna ta med sig just en risboll till skolan eller jobbet.


Statistik för emoji 🍙

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🍙 ("risboll"), ligger på plats 1005 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🍙 är juni, senast hade den ungefär 40 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är september. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🍙.


Info om emoji risboll

Här kan du läsa mer om emojin 🍙. Den huvudgrupp som emojin risboll hör till är Mat och dryck, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just risboll finns det dock inte några varianter till.


Emoji risboll på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Rice ball
🇳🇴 Norska: Risball
🇩🇰 Danska: Riskugle
🇫🇮 Finska: Riisipallo


Kopiera och använd emoji 🍙

Om du vill kopiera emojin risboll för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F359

HTML-kod:   🍙


Andra emojis i gruppen "mat och dryck"