Emoji Dango

🍡

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji dango

Här hittar du emojin dango avbildad i stor storlek. Den huvudgrupp som emojin dango hör till är Mat och dryck, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 105 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just dango finns det dock inte några varianter till.

Dango, japanskt risgodis

Dango är en japansk sötsak vars huvudingrediens faktiskt är ris, eller rismjöl för att vara exakt. Rismjölet heter mochiko på japanska. Dango serveras ofta som tilltugg tillsammans med varmt grönt te. Samma typ av rismjöl som används för att göra dango används även för att göra mochi, vilket används som "omslag" till den glass som tillverkas på Hawaii som kallas Bubbies. Bubbies finns att köpa på diverse välsorterade livsmedelsbutiker. Se ett foto på riktig dango här nedan.


Foto: Maakun

Emoji dango på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin dango heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Dango
🇳🇴 Norska: Dango
🇩🇰 Danska: Dango
🇫🇮 Finska: Dango

Kopiera och använd emoji dango

Om du vill kopiera emojin dango för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji dango kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji dango

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F361

HTML-kod:   🍡

Andra emojis i gruppen "mat och dryck"