Emoji 🍡 - Dango

🍡

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🍡

Dango är en japansk sötsak vars huvudingrediens faktiskt är ris, eller rismjöl för att vara exakt. Rismjölet heter mochiko på japanska. Dango serveras ofta som tilltugg tillsammans med varmt grönt te. Samma typ av rismjöl som används för att göra dango används även för att göra mochi, vilket används som "omslag" till den glass som tillverkas på Hawaii som kallas Bubbies. Bubbies finns att köpa på diverse välsorterade livsmedelsbutiker. Se ett foto på riktig dango här nedan.


Foto: Maakun

Statistik för emoji 🍡

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🍡 ("dango"), ligger på plats 441 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🍡 är december, senast hade den ungefär 70 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är januari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🍡.


Info om emoji dango

Här kan du läsa mer om emojin 🍡. Den huvudgrupp som emojin dango hör till är Mat och dryck, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just dango finns det dock inte några varianter till.


Emoji dango på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Dango
🇳🇴 Norska: Dango
🇩🇰 Danska: Dango
🇫🇮 Finska: Dango


Kopiera och använd emoji 🍡

Om du vill kopiera emojin dango för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F361

HTML-kod:   🍡


Andra emojis i gruppen "mat och dryck"