Emoji 😴 - Sovande ansikte

😴

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😴

Ett gult ansikte med slutna ögon och en snarkande mun, vid pannan hovrar det klassiska sovtecknet bestående av tre z:an: zzz. Används framför allt för att förmedla att man är trött och vill sova, men kan även användas för att förmedla att man är ordentligt trött på någonting och uttråkad.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji sovande ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😴. Emojin sovande ansikte hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin sovande ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just sovande ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji sovande ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Sleeping face
🇳🇴 Norska: Sovende ansikt
🇩🇰 Danska: Sovende ansigt
🇫🇮 Finska: Nukkuvat kasvot


Kopiera och använd emoji 😴

Om du vill kopiera emojin sovande ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F634

HTML-kod:   😴


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"