Emoji 😟 - Oroligt ansikte

😟

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 😟

Ett gult ansikte med öppna ögon och höjda rynkade ögonbryn, och en bister min - emojin ser allmänt missnöjd ut. Används ofta för att uttrycka måttligt ledsamma känslor som t.ex. allmän oro, lättare ångest, att vara olycklig eller milt besviken.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Info om emoji oroligt ansikte

Här kan du läsa mer om emojin 😟. Den huvudgrupp som emojin oroligt ansikte hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just oroligt ansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji oroligt ansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Worried face
🇳🇴 Norska: Bekymret ansikt
🇩🇰 Danska: Bekymret ansigt
🇫🇮 Finska: Huolestuneet kasvot


Kopiera och använd emoji 😟

Om du vill kopiera emojin oroligt ansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F61F

HTML-kod:   😟


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"