Emoji 🧐 - Ansikte med monokel

🧐

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🧐

Ett gult ansikte med något böjda ögonbryn och en sned något bister mun, ena ögat är försett med en monokel vilket ger intrycket av att någonting är under inspektion. Används framför allt för att förmedla att någon är fundersam eller ifrågasätter någonting, att man är skeptisk och vill granska någonting närmre. Kan även användas för att förmedla självbelåtenhet eller en känsla av att vara sofistikerad.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2017 som en del av Emoji 5.0.


Info om emoji ansikte med monokel

Här kan du läsa mer om emojin 🧐. Den huvudgrupp som emojin ansikte med monokel hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 475 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ansikte med monokel finns det dock inte några varianter till.


Emoji ansikte med monokel på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Face With Monocle
🇳🇴 Norska: Ansikt med monokkel
🇩🇰 Danska: Ansigt med monokel
🇫🇮 Finska: Kasvoilla monokkeli


Kopiera och använd emoji 🧐

Om du vill kopiera emojin ansikte med monokel för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F9D0

HTML-kod:   🧐


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"