Emoji 👋 - Vinkande hand

👋

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 👋

Denna emoji föreställer en öppen hand som är tänkt att vinka, och tanken är att den skall symbolisera hej eller hejdå. Kan även ha en uns av passiv aggressivitet bakom sig, ungefär som att man inte längre är vän med den man vinkar hejdå till.


Andra varianter av emoji "vinkande hand"

Vinkande hand är en typ av emoji som har hudfärgs varianter, här nedan hittar du samtliga varianter av emojin. Klicka på valfri hudfärgs emoji för att kopiera den till ditt urklipp, därefter kan du klistra in den var som helst.

👋🏻
Vinkande hand, ljus hudfärg
👋🏼
Vinkande hand, beige hudfärg
👋🏽
Vinkande hand, ljusbrun hudfärg
👋🏾
Vinkande hand, mörkbrun hudfärg
👋🏿
Vinkande hand, mörk hudfärg

Info om emoji vinkande hand

Här kan du läsa mer om emojin 👋. Emojin vinkande hand hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin vinkande hand hör till är Smileys och människor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 453 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just vinkande hand finns det faktiskt flera varianter av, skrolla ned en bit på sidan för att se dem.


Emoji vinkande hand på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Waving hand sign
🇳🇴 Norska: Vinkende hånd
🇩🇰 Danska: Vinkende hånd
🇫🇮 Finska: Vilkuttava käsi


Kopiera och använd emoji 👋

Om du vill kopiera emojin vinkande hand för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F44B

HTML-kod:   👋


Andra emojis i gruppen "smileys och människor"