Emoji Grönt hjärta

💚

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji grönt hjärta

Här hittar du emojin grönt hjärta avbildad i stor storlek. Emojin grönt hjärta hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Alla hjärtans dag.  Den huvudgrupp som emojin grönt hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 277 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just grönt hjärta finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder 💚

Den symbolism som vanligtvis förknippas med det gröna emoji-hjärtat är svart- och avundsjuka, men det används också väldigt ofta i samband med frågor som rör miljön - t.ex. använder Miljöpartiet och Centerpartiet det gröna emoji-hjärtat i sin kommunikation utåt. Här kan du läsa mer om vad det gröna hjärtat och andra hjärt-emojis egentligen har för betydelse: Emoji-hjärtan betydelse färger.

Emoji grönt hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin grönt hjärta heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Green heart
🇳🇴 Norska: Grønt hjerte
🇩🇰 Danska: Grønt hjerte
🇫🇮 Finska: Vihreä sydän

Kopiera och använd emoji grönt hjärta

Om du vill kopiera emojin grönt hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji grönt hjärta kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji grönt hjärta

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F49A

HTML-kod:   💚

Andra emojis i gruppen "symboler"