Emoji 🩷 - Rosa hjärta

🩷

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🩷

Denna emoji föreställer ett rosa hjärta, som kan användas på många olika sätt för att förmedla kärlek. Såväl kärlek mellan vänner som mellan ett par, och ofta i samband med alla hjärtans dag och liknande dagar. Används ibland även för att symbolisera att en nyfödd bebis är en flicka.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2022 som en del av Emoji 15.0.


Statistik för emoji 🩷

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🩷 ("rosa hjärta"), ligger på plats 32 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🩷 är november, senast hade den ungefär 950 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är december. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🩷.


Info om emoji rosa hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 🩷. Den huvudgrupp som emojin rosa hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just rosa hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji rosa hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Pink heart
🇳🇴 Norska: Rosa hjerte
🇩🇰 Danska: Pink hjerte
🇫🇮 Finska: Vaaleanpunainen sydän


Kopiera och använd emoji 🩷

Om du vill kopiera emojin rosa hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1FA77

HTML-kod:   🩷


Andra emojis i gruppen "symboler"