Emoji Kvinnosymbol (Venus)Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji kvinnosymbol (venus)

Här hittar du emojin kvinnosymbol (venus) avbildad i stor storlek. Emojin kvinnosymbol (venus) hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Mors dag, Internationella kvinnodagen.  Den huvudgrupp som emojin kvinnosymbol (venus) hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 277 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just kvinnosymbol (venus) finns det dock inte några varianter till.

Vad betyder ♀?

Denna emoji är en väldigt kraftfull symbol som genomsyrar samhället på flera olika plan, framför allt används den i sammanhang där en vill uttrycka jämställdhet mellan könen, sympatier med feminismen eller rättvisa rent generellt.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2016 som en del av Emoji 4.0.

Emoji kvinnosymbol (venus) på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin kvinnosymbol (venus) heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Female sign
🇳🇴 Norska: Kvinne tegn
🇩🇰 Danska: Kvindelige tegn
🇫🇮 Finska: Naisten symboli venus

Kopiera och använd emoji kvinnosymbol (venus)

Om du vill kopiera emojin kvinnosymbol (venus) för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji kvinnosymbol (venus) kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji kvinnosymbol (venus)

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2640

HTML-kod:   ♀

Andra emojis i gruppen "symboler"