Emoji 🩵 - Ljusblått hjärta

🩵

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🩵

Denna emoji föreställer ett ljusblått hjärta, som generellt sett används för att symbolisera en tillfällig eller vardaglig kärlek, på ett lite mer lättsamt sätt än när man exempelvis använder det röda hjärtat. Används ofta i situationer när man vill uttrycka en slags lekfull eller subtil kärlek. Används ibland även för att symbolisera att en nyfödd bebis är en pojke.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2022 som en del av Emoji 15.0.


Info om emoji ljusblått hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 🩵. Den huvudgrupp som emojin ljusblått hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 304 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just ljusblått hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji ljusblått hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Light blue heart
🇳🇴 Norska: Lyseblått hjerte
🇩🇰 Danska: Lyseblåt hjerte
🇫🇮 Finska: Vaaleansininen sydän


Kopiera och använd emoji 🩵

Om du vill kopiera emojin ljusblått hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1FA75

HTML-kod:   🩵


Andra emojis i gruppen "symboler"