Emoji 💜 - Lila hjärta

💜

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💜

Det lila emoji-hjärtat kan ha olika symbolism, men den vanligaste är att det symboliserar lyx och glamour, men kan även representera medlidande och ödmjukhet. Här kan du läsa mer om vad det lila hjärtat och andra emoji-hjärtan egentligen har för betydelse: Emoji-hjärtan betydelse färger.


Statistik för emoji 💜

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 💜 ("lila hjärta"), ligger på plats 28 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 💜 är december, senast hade den ungefär 810 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 💜.


Info om emoji lila hjärta

Här kan du läsa mer om emojin 💜. Emojin lila hjärta hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Alla hjärtans dag, Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin lila hjärta hör till är Symboler, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just lila hjärta finns det dock inte några varianter till.


Emoji lila hjärta på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Purple heart
🇳🇴 Norska: Lilla hjerte
🇩🇰 Danska: Violet hjerte
🇫🇮 Finska: Purppuranvärinen sydän


Kopiera och använd emoji 💜

Om du vill kopiera emojin lila hjärta för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F49C

HTML-kod:   💜


Andra emojis i gruppen "symboler"