Emoji 📎 - Gem

📎

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 📎

Denna emoji föreställer ett metallfärgat gem, sådant som används för att hålla ihop ett knippe med papper. Används ofta för att representera kontors- eller skolprylar, men kan ibland även användas för att representera internetlänkar.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder 📎 som politisk symbol?

Har du någon gång funderat på vad gemet betyder bland folk som diskuterar politik på t.ex. Twitter? I politiska sammanhang, främst på Twitter, används gemet för att markera sina sympatier med antirasismen och att man motsätter sig nazism och annan högerextremism. Fenomenet härrör från Andra världskriget och det då ockuperade Norge, där man bar ett gem synligt på sina kläder som ett tecken och en symbol på sitt motstånd mot nazismen.


Statistik för emoji 📎

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 📎 ("gem"), ligger på plats 363 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 📎 är februari, senast hade den ungefär 70 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är mars. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 📎.


Info om emoji gem

Här kan du läsa mer om emojin 📎. Den huvudgrupp som emojin gem hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just gem finns det dock inte några varianter till.


Emoji gem på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Paperclip
🇳🇴 Norska: Binders
🇩🇰 Danska: Papirklips
🇫🇮 Finska: Paperiliitin


Kopiera och använd emoji 📎

Om du vill kopiera emojin gem för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F4CE

HTML-kod:   📎


Andra emojis i gruppen "objekt och saker"