Emoji 💡 - Glödlampa

💡

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 💡

Denna emoji föreställer en vanlig glödlampa, en sådan lampa man skruvar i en lampsockel och använder för att lysa upp t.ex. ett rum. Den avbildas oftast genom en traditionell glödlampa som lyser med ett gulvitt sken, oftast kan man även skönja filamentet i lampan. Oftast har emojin även en silverfärgad skruvbas. Här kan du läsa vidare om hur en glödlampa fungerar.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Info om emoji glödlampa

Här kan du läsa mer om emojin 💡. Den huvudgrupp som emojin glödlampa hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 220 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just glödlampa finns det dock inte några varianter till.

Emoji glödlampa på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Electric light bulb
🇳🇴 Norska: Lyspære
🇩🇰 Danska: Elpære
🇫🇮 Finska: Hehkulamppu

Kopiera och använd emoji 💡

Om du vill kopiera emojin glödlampa för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F4A1

HTML-kod:   💡

Andra emojis i gruppen "objekt och saker"