Emoji 🧬 - DNA

🧬

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🧬

Denna emoji föreställer en klassisk DNA-molekyl med grundstrukturen dubbelhelix (dubbelspiral). Emojin används i stor utsträckning när det handlar om vetenskap rent generellt, men framför allt biologi och genetik rent specifikt. Används också ofta i sammanhang där man talar om liv, evolution, gener och ärftlighet. Här kan du läsa vidare om hur gener och ärftlighet fungerar.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2018 som en del av Emoji 11.0.


Info om emoji dna

Här kan du läsa mer om emojin 🧬. Emojin dna hör till den interna emojigruppen Coronavirus.  Den huvudgrupp som emojin dna hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 229 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just dna finns det dock inte några varianter till.


Emoji dna på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: DNA
🇳🇴 Norska: DNA
🇩🇰 Danska: DNA
🇫🇮 Finska: DNA


Kopiera och använd emoji 🧬

Om du vill kopiera emojin dna för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F9EC

HTML-kod:   🧬


Andra emojis i gruppen "objekt och saker"