Emoji 🛢 - Oljetrumma

🛢

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🛢

Denna emoji föreställer en klassisk oljetrumma, även kallat fat. Den avbildas oftast som röd eller blå, med silver- eller metallfärgat lock. Används ofta i sammanhang där man talar om olja eller bensin, men även miljöfarligt avfall. Emojin dyker också ofta upp i sammanhang där man diskuterar råvaruhandel kring olja, här kan du läsa vidare och se oljepris just nu.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.


Statistik för emoji 🛢

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🛢 ("oljetrumma"), ligger på plats 1163 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🛢 är februari, senast hade den ungefär 30 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är april. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🛢.


Info om emoji oljetrumma

Här kan du läsa mer om emojin 🛢. Emojin oljetrumma hör till den interna emojigruppen Chanukka.  Den huvudgrupp som emojin oljetrumma hör till är Objekt och saker, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just oljetrumma finns det dock inte några varianter till.


Emoji oljetrumma på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Oil drum
🇳🇴 Norska: Oljefat
🇩🇰 Danska: Olietønde
🇫🇮 Finska: Öljytynnyri


Kopiera och använd emoji 🛢

Om du vill kopiera emojin oljetrumma för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F6E2

HTML-kod:   🛢


Andra emojis i gruppen "objekt och saker"