Emoji ❄️ - Snöflinga

❄️

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ❄️

Denna emoji föreställer en snöflinga som singlar mot backen, används framför allt när det snöar ute (så klart) för att reagera på vädret. Men den kan även användas rent allmänt för att uttrycka saker kopplat till snö eller vinter, exempelvis vintersporter såsom snowboard och slalom eller en kommande skidsemester.

Emojin blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder ❄️ som politisk symbol?

Har du någon gång funderat på vad snöflingan betyder bland folk som diskuterar politik? I politiska sammanhang används ❄️ och ordet snöflinga, eller kanske främst det engelska uttrycket snowflake, för att på ett nedsättande sätt uttrycka att någon är extremt känslig eller lättkränkt. Uttrycket används främst och oftast mot vänstersympatisörer.


Info om emoji snöflinga

Här kan du läsa mer om emojin ❄️. Emojin snöflinga hör till de interna emojigrupperna Julafton, Nyårsafton, Finlands självständighetsdag.  Den huvudgrupp som emojin snöflinga hör till är Djur och natur, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 209 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just snöflinga finns det dock inte några varianter till.


Emoji snöflinga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Snowflake
🇳🇴 Norska: Snøfnugg
🇩🇰 Danska: Snefnug
🇫🇮 Finska: Lumihiutale


Kopiera och använd emoji ❄️

Om du vill kopiera emojin snöflinga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   2744 FE0F

HTML-kod:   ❄️


Andra emojis i gruppen "djur och natur"