Emoji 🐸 - Grodansikte

🐸

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🐸

Denna emoji föreställer ett grodansikte med stora ögon och stor mun, med ett lite busigt leende. Denna emoji används ibland tillsammans med kaffekopps-emojin (🐸☕) för att symbolisera "But That's None of My Business"-memen med Kermit the Frog.

Blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder 🐸 som politisk symbol?

Har du någon gång funderat på vad grodan betyder bland folk som diskuterar politik på t.ex. Twitter eller Facebook? I politiska sammanhang används det gröna grodansiktet i huvudsak inom alt right-rörelsen (alternativhögern), där 🐸 är tänkt att motsvara Pepe the Frog (sad frog) som med tiden har anammats som en symbol för och inom alt right-rörelsen. På Twitter har det även blivit vanligt att Donald Trump-supporters har 🐸 i sitt Twitter-namn.


Statistik för emoji 🐸

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🐸 ("grodansikte"), ligger på plats 223 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🐸 är juni, senast hade den ungefär 160 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är november. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🐸.


Info om emoji grodansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🐸. Emojin grodansikte hör till den interna emojigruppen Midsommar.  Den huvudgrupp som emojin grodansikte hör till är Djur och natur, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just grodansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji grodansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Frog face
🇳🇴 Norska: Froskeansikt
🇩🇰 Danska: Frøansigt
🇫🇮 Finska: Sammakon pää


Kopiera och använd emoji 🐸

Om du vill kopiera emojin grodansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F438

HTML-kod:   🐸


Andra emojis i gruppen "djur och natur"