Emoji 🌊 - Vattenvåg

🌊

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🌊?

Denna emoji som föreställer en vattenvåg är mycket mer än bara en vattenvåg, den har en mycket stark koppling till en av de mest kända bilderna från Japan. Under Edoperioden i Japan, runt 1830-talet, publicerade den då mycket kände konstnären Katsushika Hokusai bilden Under vågen utanför Kanagawa. Bilden föreställer just den våg som denna emoji föreställer, dock hör bilden till en serie om berget Fuji och i bakgrunden kan man därför på originalbilden även skymta Fuji-san, samt träbåtar i vattnet som sköljs runt av den stora vågen. På engelska heter den kända bilden The Great Wave off Kanagawa.


Info om emoji vattenvåg

Här kan du läsa mer om emojin 🌊. Den huvudgrupp som emojin vattenvåg hör till är Djur och natur, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 198 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just vattenvåg finns det dock inte några varianter till.


Emoji vattenvåg på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Water wave
🇳🇴 Norska: Bølge
🇩🇰 Danska: Bølge
🇫🇮 Finska: Aalto


Kopiera och använd emoji 🌊

Om du vill kopiera emojin vattenvåg för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F30A

HTML-kod:   🌊


Andra emojis i gruppen "djur och natur"