Emoji 🦄 - Enhörningsansikte

🦄

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🦄

Denna emoji föreställer ansiktet hos en enhörning. Enhörningen är en mytologisk varelse som vanligtvis är en vit häst med ett långt horn i pannan. I emojiform avbildas enhörningen oftast med ett vitt hästhuvud med en rosa eller lila man, samt ett gult eller regnbågefärgat horn. Emojin används ofta för att förmedla att någon eller någonting är unikt och älskvärt, eller rent generellt fantasi, fred och kärlek. Den används frekvent av och inom HBTQ-communityn.

Psst! Denna emoji går att köpa som mjuk och gosig emojikudde, perfekt att mysa med i soffan eller sängen!


Info om emoji enhörningsansikte

Här kan du läsa mer om emojin 🦄. Emojin enhörningsansikte hör till de interna emojigrupperna Pride och HBTQ, Halloween.  Den huvudgrupp som emojin enhörningsansikte hör till är Djur och natur, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 198 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just enhörningsansikte finns det dock inte några varianter till.


Emoji enhörningsansikte på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Unicorn face
🇳🇴 Norska: Enhjørning
🇩🇰 Danska: Enhjørning
🇫🇮 Finska: Yksisarvinen


Kopiera och använd emoji 🦄

Om du vill kopiera emojin enhörningsansikte för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F984

HTML-kod:   🦄


Andra emojis i gruppen "djur och natur"