Emoji 🐊 - Krokodil

🐊

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🐊

Denna emoji föreställer en krokodil, men blandas ofta ihop med den närbesläktade alligatorn. På vissa plattformar visas en väldigt realistisk bild av en krokodil, medan den på andra plattformar porträtteras som en söt liten tecknad krokodil.

Blev ett med emoji-sfären år 2015 som en del av Emoji 1.0.

Vad betyder 🐊 som politisk symbol?

Har du någon gång funderat på vad krokodilen betyder bland folk som diskuterar politik på t.ex. Twitter? I politiska sammanhang används krokodil-emojin ofta av vänstersympatisörer som en symbol för antifascism och antirasism, det är framför allt vanligt att stöta på krokodilen på Twitter i form av att 🐊 placeras i ens Twitter-namn. Den symbolik som krokodilen är tänkt att skildra är att den äter grodan 🐸 - där grodan då symboliserar Pepe the Frog, vilken är en vanlig symbol inom alt right-rörelsen.


Statistik för emoji 🐊

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🐊 ("krokodil"), ligger på plats 348 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🐊 är januari, senast hade den ungefär 70 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är februari. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🐊.


Info om emoji krokodil

Här kan du läsa mer om emojin 🐊. Den huvudgrupp som emojin krokodil hör till är Djur och natur, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just krokodil finns det dock inte några varianter till.


Emoji krokodil på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Crocodile
🇳🇴 Norska: Krokodille
🇩🇰 Danska: Krokodille
🇫🇮 Finska: Krokotiili


Kopiera och använd emoji 🐊

Om du vill kopiera emojin krokodil för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F40A

HTML-kod:   🐊


Andra emojis i gruppen "djur och natur"