Emoji ⚡ - HögspänningsteckenEmojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder ⚡

Denna emoji är tänkt att föreställa en symbol för högspänning, som kan användas för att t.ex. varna för elskador eller liknande. Emojin är avbildad som en blixt. Vanligtvis används den även för att representera blixt och dunder från åskoväder, men utöver att användas för blixtar används den ibland också för att representera metaforisk energi och för att signalera uppmärksamhet online. För att skydda sin elutrustning mot blixt och åska behöver man ett överspänningsskydd.


Info om emoji högspänningstecken

Här kan du läsa mer om emojin ⚡. Emojin högspänningstecken hör till den interna emojigruppen Sista april.  Den huvudgrupp som emojin högspänningstecken hör till är Djur och natur, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 209 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just högspänningstecken finns det dock inte några varianter till.


Emoji högspänningstecken på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: High voltage sign
🇳🇴 Norska: Høyspenning
🇩🇰 Danska: Højspænding
🇫🇮 Finska: Suurjännite


Kopiera och använd emoji ⚡

Om du vill kopiera emojin högspänningstecken för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   26A1

HTML-kod:   ⚡


Andra emojis i gruppen "djur och natur"