Emoji 🏹 - Pil och båge

🏹

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🏹

Betydelsen för denna emoji kan man lista ut genom att som startpunkt kolla på dess namn, som är pil och båge. Man kan även få ledtrådar genom att kolla på dess engelska originalnamn, som är bow and arrow.

Info om emoji pil och båge

Här kan du läsa mer om emojin 🏹. Den huvudgrupp som emojin pil och båge hör till är Aktivitet och sport, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 118 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just pil och båge finns det dock inte några varianter till.

Emoji pil och båge på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Bow and arrow
🇳🇴 Norska: Pil og bue
🇩🇰 Danska: Bue og pil
🇫🇮 Finska: Jousi ja nuoli

Kopiera och använd emoji 🏹

Om du vill kopiera emojin pil och båge för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F3F9

HTML-kod:   🏹

Andra emojis i gruppen "aktivitet och sport"