Emoji 🇦🇬 - Antigua och Barbuda flagga

🇦🇬

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🇦🇬

Denna emoji tillhör gruppen emojiflaggor, och represeterar därför antingen ett land eller en särskild företeelse som kan förknippas med en flagga. Vilket land eller företeelse det handlar om brukar emojins namn skvallra om, vilket är antigua och barbuda emoji flagga. Ibland får man även ledtrådar av emojins engelska originalnamn, som är flag: antigua & barbuda.

Om landet Antigua och Barbuda

Antigua och Barbuda är ett land i världen som har en egen emoji flagga 🇦🇬, och har en yta av 440 km2. Landet i sig har en befolkning på ungefär 100 000 människor. Det (eller de) språk som människor i Antigua och Barbuda talar är engelska, och den valuta som man använder är östkaribisk dollar (med valutakod XCD). Landskoden i Antigua och Barbuda är AG (eller ATG om man använder 3-bokstäversvarianten), och landsnumret för att ringa till någon som bor i Antigua och Barbuda är +1-268.


Statistik för emoji 🇦🇬

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🇦🇬 ("antigua och barbuda-flagga"), ligger på plats 1048 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🇦🇬 är februari, senast hade den ungefär 50 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är mars. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🇦🇬.


Info om emoji antigua och barbuda-flagga

Här kan du läsa mer om emojin 🇦🇬. Den huvudgrupp som emojin antigua och barbuda-flagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just antigua och barbuda-flagga finns det dock inte några varianter till.


Emoji antigua och barbuda-flagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Flag: Antigua & Barbuda
🇳🇴 Norska: Flagget til Antigua og Barbuda
🇩🇰 Danska: Antiguas & Barbudas flag
🇫🇮 Finska: Antigua ja Barbudan lippu


Kopiera och använd emoji 🇦🇬

Om du vill kopiera emojin antigua och barbuda-flagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F1E6 1F1EC

HTML-kod:   🇦🇬


Andra emojis i gruppen "flaggor"