Emoji Prideflagga

🏳️‍🌈

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Info om emoji prideflagga

Här hittar du emojin prideflagga avbildad i stor storlek. Emojin prideflagga hör till den interna emojigruppen Pride och HBTQ.  Den huvudgrupp som emojin prideflagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 268 liknande emojis. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just prideflagga finns det dock inte några varianter till.

Emoji prideflagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin prideflagga heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Rainbow flag
🇳🇴 Norska: Regnbueflagg
🇩🇰 Danska: Regnbueflag
🇫🇮 Finska: Sateenkaarilippu

Kopiera och använd emoji prideflagga

Om du vill kopiera emojin prideflagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emoji prideflagga kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator. OBS! Denna funktion fungerar inte på smartphones och är därför dold, där kan du istället trycka med fingret mot emojin i några sekunder tills det kommer upp en dialogruta som frågar om du vill kopiera den, sedan kan du enkelt markera (om den inte redan blivit det automatiskt) och sedan kopiera emojin.

Hex- och HTML-kod för emoji prideflagga

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F3F3 FE0F 200D 1F308

HTML-kod:   🏳️‍🌈

Andra emojis i gruppen "flaggor"