Emoji 🏳️‍🌈 - Prideflagga

🏳️‍🌈

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🏳️‍🌈

Betydelsen för denna emoji kan man lista ut genom att som startpunkt kolla på dess namn, som är prideflagga. Man kan även få ledtrådar genom att kolla på dess engelska originalnamn, som är rainbow flag.

Glöm inte att kolla in vår sida med roliga emojiprylar och presenter!

Info om emoji prideflagga

Här kan du läsa mer om emojin 🏳️‍🌈. Emojin prideflagga hör till den interna emojigruppen Pride och HBTQ.  Den huvudgrupp som emojin prideflagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 268 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just prideflagga finns det dock inte några varianter till.

Emoji prideflagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Rainbow flag
🇳🇴 Norska: Regnbueflagg
🇩🇰 Danska: Regnbueflag
🇫🇮 Finska: Sateenkaarilippu

Kopiera och använd emoji 🏳️‍🌈

Om du vill kopiera emojin prideflagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F3F3 FE0F 200D 1F308

HTML-kod:   🏳️‍🌈

Andra emojis i gruppen "flaggor"


Denna sida innehåller annonslänkar till Reklamkungen, Bluebox och Buttericks