Emoji 🇫🇴 - Färöarna flagga

🇫🇴

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🇫🇴

Denna emoji tillhör gruppen emojiflaggor, och represeterar därför antingen ett land eller en särskild företeelse som kan förknippas med en flagga. Vilket land eller företeelse det handlar om brukar emojins namn skvallra om, vilket är färöarna emoji flagga. Ibland får man även ledtrådar av emojins engelska originalnamn, som är flag: faroe islands.

Om landet Färöarna

Färöarna är ett land i världen som har en egen emoji flagga 🇫🇴, och har en yta av 1 399 km2. Landet i sig har en befolkning på ungefär 52 000 människor. Det (eller de) språk som människor i Färöarna talar är färöiska och danska, och den valuta som man använder är färöisk krona (med valutakod DKK). Landskoden i Färöarna är FO (eller FRO om man använder 3-bokstäversvarianten), och landsnumret för att ringa till någon som bor i Färöarna är +298.


Info om emoji färöarna-flagga

Här kan du läsa mer om emojin 🇫🇴. Den huvudgrupp som emojin färöarna-flagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 269 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just färöarna-flagga finns det dock inte några varianter till.


Emoji färöarna-flagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Flag: Faroe Islands
🇳🇴 Norska: Flagget til Færøyene
🇩🇰 Danska: Færøernes flag
🇫🇮 Finska: Färsaarten lippu


Kopiera och använd emoji 🇫🇴

Om du vill kopiera emojin färöarna-flagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F1EB 1F1F4

HTML-kod:   🇫🇴


Andra emojis i gruppen "flaggor"