Emoji 🇸🇧 - Salomonöarna flagga

🇸🇧

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🇸🇧

Denna emoji tillhör gruppen emojiflaggor, och represeterar därför antingen ett land eller en särskild företeelse som kan förknippas med en flagga. Vilket land eller företeelse det handlar om brukar emojins namn skvallra om, vilket är salomonöarna emoji flagga. Ibland får man även ledtrådar av emojins engelska originalnamn, som är flag: solomon islands.

Om landet Salomonöarna

Salomonöarna är ett land i världen som har en egen emoji flagga 🇸🇧, och har en yta av 28,400 km2. Landet i sig har en befolkning på ungefär 700 000 människor. Det (eller de) språk som människor i Salomonöarna talar är engelska, och den valuta som man använder är salomondollar (med valutakod SBD). Landskoden i Salomonöarna är SB (eller SLB om man använder 3-bokstäversvarianten), och landsnumret för att ringa till någon som bor i Salomonöarna är +677.


Info om emoji salomonöarna-flagga

Här kan du läsa mer om emojin 🇸🇧. Den huvudgrupp som emojin salomonöarna-flagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 269 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just salomonöarna-flagga finns det dock inte några varianter till.


Emoji salomonöarna-flagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Flag: Solomon Islands
🇳🇴 Norska: Flagget til Salomonøyene
🇩🇰 Danska: Solomonøernes flag
🇫🇮 Finska: Salomonsaarten lippu


Kopiera och använd emoji 🇸🇧

Om du vill kopiera emojin salomonöarna-flagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F1F8 1F1E7

HTML-kod:   🇸🇧


Andra emojis i gruppen "flaggor"