Emoji 🇦🇹 - Österrike flagga

🇦🇹

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🇦🇹

Denna emoji tillhör gruppen emojiflaggor, och represeterar därför antingen ett land eller en särskild företeelse som kan förknippas med en flagga. Vilket land eller företeelse det handlar om brukar emojins namn skvallra om, vilket är österrike emoji flagga. Ibland får man även ledtrådar av emojins engelska originalnamn, som är flag: austria.

Om landet Österrike

Österrike är ett land i världen som har en egen emoji flagga 🇦🇹, och har en yta av 83 879 km2. Landet i sig har en befolkning på ungefär 8 900 000 människor. Det (eller de) språk som människor i Österrike talar är tyska, och den valuta som man använder är euro (med valutakod EUR). Landskoden i Österrike är AT (eller AUT om man använder 3-bokstäversvarianten), och landsnumret för att ringa till någon som bor i Österrike är +43.

Info om emoji österrike-flagga

Här kan du läsa mer om emojin 🇦🇹. Den huvudgrupp som emojin österrike-flagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 269 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just österrike-flagga finns det dock inte några varianter till.

Emoji österrike-flagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Flag: Austria
🇳🇴 Norska: Flagget til Østerrike
🇩🇰 Danska: Østrigs flag
🇫🇮 Finska: Itävallan lippu

Kopiera och använd emoji 🇦🇹

Om du vill kopiera emojin österrike-flagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F1E6 1F1F9

HTML-kod:   🇦🇹

Andra emojis i gruppen "flaggor"