Emoji 🇫🇷 - Frankrike flagga

🇫🇷

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🇫🇷

Denna emoji tillhör gruppen emojiflaggor, och represeterar därför antingen ett land eller en särskild företeelse som kan förknippas med en flagga. Vilket land eller företeelse det handlar om brukar emojins namn skvallra om, vilket är frankrike emoji flagga. Ibland får man även ledtrådar av emojins engelska originalnamn, som är flag: france.

Om landet Frankrike

Frankrike är ett land i världen som har en egen emoji flagga 🇫🇷, och har en yta av 640 679 km2. Landet i sig har en befolkning på ungefär 67 000 000 människor. Det (eller de) språk som människor i Frankrike talar är franska, och den valuta som man använder är euro (med valutakod EUR). Landskoden i Frankrike är FR (eller FRA om man använder 3-bokstäversvarianten), och landsnumret för att ringa till någon som bor i Frankrike är +33.


Statistik för emoji 🇫🇷

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🇫🇷 ("frankrike-flagga"), ligger på plats 700 av alla 1898 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🇫🇷 är maj, senast hade den ungefär 60 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är oktober. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🇫🇷.


Info om emoji frankrike-flagga

Här kan du läsa mer om emojin 🇫🇷. Den huvudgrupp som emojin frankrike-flagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1897 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just frankrike-flagga finns det dock inte några varianter till.


Emoji frankrike-flagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Flag: France
🇳🇴 Norska: Flagget til Frankrike
🇩🇰 Danska: Frankrigs flag
🇫🇮 Finska: Ranskan lippu


Kopiera och använd emoji 🇫🇷

Om du vill kopiera emojin frankrike-flagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F1EB 1F1F7

HTML-kod:   🇫🇷


Andra emojis i gruppen "flaggor"