Emoji 🇨🇬 - Kongo-Brazzaville flagga

🇨🇬

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🇨🇬

Denna emoji tillhör gruppen emojiflaggor, och represeterar därför antingen ett land eller en särskild företeelse som kan förknippas med en flagga. Vilket land eller företeelse det handlar om brukar emojins namn skvallra om, vilket är kongo-brazzaville emoji flagga. Ibland får man även ledtrådar av emojins engelska originalnamn, som är flag: congo - brazzaville.

Om landet Kongo-Brazzaville

Kongo-Brazzaville är ett land i världen som har en egen emoji flagga 🇨🇬 , och har en yta av 342 000 km2. Landet i sig har en befolkning på ungefär 5 300 000 människor. Det (eller de) språk som människor i Kongo-Brazzaville talar är franska, och den valuta som man använder är CFA-franc (med valutakod XAF). Landskoden i Kongo-Brazzaville är CG (eller COG om man använder 3-bokstäversvarianten), och landsnumret för att ringa till någon som bor i Kongo-Brazzaville är +242.


Statistik för emoji 🇨🇬

Som den största emoji-sajten i Sverige har vi även möjlighet att samla stora mängder statistik kring populariteten hos alla emojis, och just emojin 🇨🇬 ("kongo-brazzaville-flagga"), ligger på plats 1126 av alla 1870 emojis i topplistan för detta år. Den månad som är den populäraste månaden vad gäller användning av emojin 🇨🇬 är februari, senast hade den ungefär 40 visningar på vår sajt under denna månad. Den månad som är den näst populäraste månaden är mars. Här nedan visas en graf som visar hur stor andel av årets alla visningar som infaller på de respektive månaderna under året för emoji 🇨🇬.


Info om emoji kongo-brazzaville-flagga

Här kan du läsa mer om emojin 🇨🇬. Den huvudgrupp som emojin kongo-brazzaville-flagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 1869 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just kongo-brazzaville-flagga finns det dock inte några varianter till.


Emoji kongo-brazzaville-flagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Flag: Congo - Brazzaville
🇳🇴 Norska: Flagget til Republikken Kongo
🇩🇰 Danska: Congo – Brazzavilles flag
🇫🇮 Finska: Kongo - Brazzavillen lippuss


Kopiera och använd emoji 🇨🇬

Om du vill kopiera emojin kongo-brazzaville-flagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F1E8 1F1EC

HTML-kod:   🇨🇬


Andra emojis i gruppen "flaggor"