Emoji 🇩🇴 - Dominikanska republiken flagga

🇩🇴

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🇩🇴

Denna emoji tillhör gruppen emojiflaggor, och represeterar därför antingen ett land eller en särskild företeelse som kan förknippas med en flagga. Vilket land eller företeelse det handlar om brukar emojins namn skvallra om, vilket är dominikanska republiken emoji flagga. Ibland får man även ledtrådar av emojins engelska originalnamn, som är flag: dominican republic.

Om landet Dominikanska republiken

Dominikanska republiken är ett land i världen som har en egen emoji flagga 🇩🇴, och har en yta av 48 671 km2. Landet i sig har en befolkning på ungefär 11 000 000 människor. Det (eller de) språk som människor i Dominikanska republiken talar är spanska, och den valuta som man använder är dominikansk peso (med valutakod DOP). Landskoden i Dominikanska republiken är DO (eller DOM om man använder 3-bokstäversvarianten), och landsnumret för att ringa till någon som bor i Dominikanska republiken är +1-809, 1-829, 1-849.


Info om emoji dominikanska republiken-flagga

Här kan du läsa mer om emojin 🇩🇴. Den huvudgrupp som emojin dominikanska republiken-flagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 269 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just dominikanska republiken-flagga finns det dock inte några varianter till.


Emoji dominikanska republiken-flagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Flag: Dominican Republic
🇳🇴 Norska: Flagget til Den dominikanske republikk
🇩🇰 Danska: Den Dominikanske Republiks flag
🇫🇮 Finska: Dominikaanisen tasavallan lippu


Kopiera och använd emoji 🇩🇴

Om du vill kopiera emojin dominikanska republiken-flagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F1E9 1F1F4

HTML-kod:   🇩🇴


Andra emojis i gruppen "flaggor"