Emoji 🏴 - Vajande svart flagga

🏴

Emojin är kopierad och redo att klistras in!

Vad betyder 🏴

Denna emoji tillhör gruppen emojiflaggor, och represeterar därför antingen ett land eller en särskild företeelse som kan förknippas med en flagga. Vilket land eller företeelse det handlar om brukar emojins namn skvallra om, vilket är vajande svart flagga. Ibland får man även ledtrådar av emojins engelska originalnamn, som är black flag.


Info om emoji vajande svart flagga

Här kan du läsa mer om emojin 🏴. Emojin vajande svart flagga hör till den interna emojigruppen Black Lives Matter.  Den huvudgrupp som emojin vajande svart flagga hör till är Flaggor, en grupp som den delar tillsammans med ytterligare 269 liknande emojier. Många emojis finns även i olika varianter, som t.ex. andra hudfärger, just vajande svart flagga finns det dock inte några varianter till.


Emoji vajande svart flagga på andra språk

Om du är nyfiken på vad emojin heter på andra språk, t.ex. de andra nordiska språken såsom finska, norska och danska, så kan du kika här nedan.

🇺🇸 Engelska: Black flag
🇳🇴 Norska: Svart flagg
🇩🇰 Danska: Sort flag
🇫🇮 Finska: Musta lippu


Kopiera och använd emoji 🏴

Om du vill kopiera emojin vajande svart flagga för att till exempel använda den i ett mail eller i en chatt, behöver du bara klicka på knappen "Klicka här för att kopiera emojin" som finns under emojin högst upp på sidan. Emojin kommer då att hamna i ditt clipboard, och du kan enkelt klistra in den på vanligt vis - t.ex. genom att trycka trycka på ctrl+v (eller cmd+v på en Mac) om du sitter vid en vanlig dator.

Hex- och HTML-kod för emojin

Här nedan finner du även emojins hex-kod samt ett färdigkodat exempel som är redo att användas direkt i en HTML-fil.

Hex-kod:   1F3F4

HTML-kod:   🏴


Andra emojis i gruppen "flaggor"