Emojis till halloween 2019

Här hittar du emojis förknippade med högtiden halloween, du kan se hela listan här nedanför och varje emoji är klickbar och leder till en informationssida om just den emojin.

Halloween - en kuslig högtid

Halloween var fram till mitten av 90-talet en högtid som inte var särskilt känd i Sverige, som traditionellt sett firar alla helgons dag i mitten av november. Högtiden har sedan dess dock kommit att växa och bli en av de kommersiellt sett mest gångbara högtiderna.

Halloweens rötter finns i Irland och Skottland, mer specifikt i kelternas möte med vikingarna. Vikingarna utövade under hundratals år ett inflytande över keltiska sedvänjor och de bästa gissningarna gör gällande att Halloween är en högtid som består av en sammansmältning av keltiska sedvänjor och vikingarnas höstblot.

Numera är det en högtid som har sitt kulturella fäste i USA, dit högtiden kom med irländska och brittiska immigranter från 1600-talet och framåt. Det är framför allt två traditioner som förknippas med högtiden. Dels den som går ut på att barn klär ut sig till spöken och populärkulturella figurer för att knacka dörr under devisen "bus eller godis" och dels ett spritt bruk av att skära ut ansikten i pumpor.

I Sverige är Halloween i nuläget en högtid som antas omsätta någonstans runt en miljard kronor per år. Dess popularitet kommer troligtvis att öka då den av många uppfattas som ett festligare och ljusare alternativ till alla helgons dag.